Black Friday

Jag kan inte låta bli att kommentera Black Friday och att det nu sedan något/några år känns som en självklar företeelse inte bara i USA utan även i Sverige.

På ett sätt är det ju fantastiskt att kunna köpa de julklappar man planerat till ett lägre pris! Om det används till det och inget annat så är det verkligen en stor vinst för konsumenterna. Tyvärr tror jag inte att affärerna ställer till med detta jippo för att de vill tjäna mindre pengar. De vet att många människor köpa mer om de tror att de “tjänar” något på att köpa något, oavsett om de behöver saken eller inte. Det verkar finnas sånna drag i den mänskliga naturen. Jag antar att det kommer från samlarkulturen i mänsklighetens vagga – det är bättre att ha än att inte ha.

Idag vet vi att det inte är sant, eller i alla fall bara till en viss gräns. Mat, säkert boende och saker som gör oss glada är jättebra att ha. Allting annat är inte bra att ha.

Så jag hoppas att de flesta som handlar idag inte ska dras med i hysterin utan använda de nedsatt priserna till sådant de planerat köpa och använder pengarna som blir över på ett vist sätt. Tänk om alla skulle ge pengarna som blir över till välgörenhet!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s