Böcker

Här är det böcker som är “på tapeten” just nu. Vi organiserar om i våra bokhyllor och rensar ut en hel del som vi inte längre behöver.

Först var det lådan som hängde med från makens förra flytt då han fick ta över massor av hyresvärdens grejer. Där åkte det mesta iväg. Jag sparade en om fröer (riktigt trevlig kvällsläsning!) och maken en bok om Ryssland. Det bästa med den lådan var nog att där låg två korsordslexikon. Det intresserar inte oss, men efter ett mail till pappa så ligger det nu och väntar på att bli skickade till hans käresta! Som han sa, “hon löser korsord så fort att bläcket på första bokstaven inte hinner torka innan sista är klar!” Trots hennes förmåga kanske hon vill ha lite hjälp på traven nån gång ibland. Väldigt roligt att något kan gå till någon man känner och inte “bara” till second hand!

I vår förra bostad hade vi två bokhyllor i vår “storstuga” (som inte var så stor) vilket gör att böckerna därifrån är allt från Narnia till makens teologiska kurslitteratur till gåtor och kokböcker!

Nu gäller det alltså att hitta någon form av struktur på detta.  Maken byggde en bokhylla på sitt kontor så där hamnade en hel del. Jag har sorterat bort en del böcker och andra ligger och väntar på att jag ska flytta och fylla bokhyllan i sovrummet (känns som rätt ordning…). Där har jag mitt skrivbord och där kommer jag ha mitt kontor.

I vardagsrummet har jag gjort en blandad hylla med några biblar, lite bibliska uppslagsverk och böcker om kristen tro. Jag har också en hylla som är “bra-saker-att-läsa-för-hela-familjen”. Livsberättelser, sanna och romaner, lite faktaböcker om mopeder och fiske som tonårsgrabbar kan vara intresserade av… Kanske hamnar Narnia där också, men till min sorg är det ännu ingen av Grabbarna som fastnat för dem. Jag får kanske vänta tills Liten blir stor nog att höra dem som god nattsagor.

Kokböckerna däremot vet jag inte var vi ska ha. Pinsamt nog så hittar jag ingen bra plats i skåpen. Det kanske blir en öppen hylla någonstans, men egentligen vill jag inte det. Hoppas att vi hittar någon bättre lösning. Sen är ju också frågan om man behöver kokböcker eller om man ska googla fram de recept man behöver?

Så, där är vi just nu. Uppackandet tar sin gilla gång. Nedervåningen är presentabel. Det är verkligen en stark känsla när man kan bjuda hem vänner och det känns ok. Det är inte perfekt, men jag skäms inte! Härligt!

Advertisements

5 thoughts on “Böcker

 1. Kokböckerna i köket? Eller var det vad du redan menade men att de inte får plats i något skåp i köket? Kanske fönstret? Eller fin hög på köksbänken?

  Like

  1. Fönstret vore kanske en idé. Vi får se vad Liten tycker om det? Han har en tendens att riva ner det mesta som är där. I så fall får jag klistra in lösa recept!

   Like

 2. Konstigt nog står inte en enda av mina kokböcker i köket, utan i bokhyllan i vardagsrummet. Sedan lagar jag inte mat särskilt ofta heller, och när jag gör det hämtar jag kokboken från vardagsrummet 🙂 Men det är ju jag det 😉

  Liked by 1 person

 3. Vi lagar varm mat varje dag och bakar ofta. Maken gör storkok på helgerna. Vi har några få kokböcker som vi använder ofta liggande i en kökslåda. Några lite finare står på två tavellister (som en liten hylla) som inspiration i köket. Fördelarna med recept i bokform är att vi kan göra anteckningar i dem. Jag använder också ofta diverse basrecept från ‘Vår kokbok’ och ‘Annas mat’. Egentligen skulle jag klara mig på bara de här två om det behövdes;) Sedan har några hamnat i ett av fönstren, men det ser lite stökigt ut, så inget att rekommendera om någon är pedant;)

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s