Adventskalender

När jag var liten kämpade mamma ihop en liten adventskalender till mig, gjord av tändsticksaskar. Det var så roligt att hon gjorde den till mig, jag kanske till och med hjälpte till?

Det var på den tiden jag samlade på tomtar och jag minns att flera av askarna innehöll små lertomtar, ni kan ju tänka er hur små de var… Andra innehöll klistermärken, andra godis eller andra småsaker. På ett sätt var det totalt onödiga saker men för oss var det fint, både pysslandet och att se fram emot jul.

Nu när jag själv har barn så vill jag ge honom förväntan inför julen, men inte genom en massa småpryttlar eller godis. Då kom jag att tänka på min kompis Beth Dreyer och att hon berättade om sin adventskalender hon gjorde till sina grabbar för några år sen. Med inspiration av den och andra Random Acts of Christmas Kindness kalendrar ska jag skriva ihop en kalender som passar vår familj. De stora grabbarna är ju bara här varannan vecka, så det behöver ju planeras in. Vi kommer ju också flytta någon gång i december, så det blir ju inga stora saker varje dag, och några saker kommer kanske behöva sparas till efter flytten.

Jag gillar verkligen Beths fokus på generositet. Det är det julen ska handla om, inte att få så mycket som möjligt, utan att ge så mycket som möjligt! Precis som Beth så har vi ingen jultomte utan fokuserar på att Jesus, världens frälsare, kom till jorden. Det ger ju också större klarhet i att det är människor som ger gåvor till varandra, utifrån att Gud gav den största gåvan till oss.

Uppdatering: Innan jag ens hann publicera detta inlägg damp det ner ett mail i inkorgen om #AdventWonder. Om man inte vill skriva en egen, eller vill ha lite extra inspiration.

Advertisements

One thought on “Adventskalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s