Vårt värde har inget med värdet på våra saker att göra.

Minimalisterna skriver om dideroteffekten, att man lätt köper mer för att matcha något man har även om det får väldigt stora proportioner.

Jag försöker tänka efter, men kan inte komma på att jag gjort så själv. Visst har jag köpt matchande saker ibland, men inte så att det har gått över styr. Om det har med ekonomi eller personlighet att göra vet jag inte.

En annan sak de skrev om i samma inlägg var:

Inse att dina prylar inte definierar din person och ditt värde. Det är din personlighet, handlande och förmågor som är viktigast i längden. Inte vems namn det står på dina kalsonger eller om axelväskans färgnyans matchar skorna perfekt.

Det är ju helt klart det viktigaste av allt i detta sammanhang.

Vårt värde har inget med värdet på våra saker att göra!

Det är så lätt att tro att det är viktigt med fina saker, både för egen och andras skull, men jag tror att vi behöver rannsaka oss själva och se vad vi egentligen har för motivation bakom att vi vill ha en viss sak. Behöver vi den eller vill vi visa upp den?

3 thoughts on “Vårt värde har inget med värdet på våra saker att göra.

  1. Sant det du skriver… Men! Jag undrar om det är ett medvetet stavfel. Det återkommer två gånger att du skrivit om vädRet istället för väRdet! Det blir liksom lite fel. Vädret har definitivt inget att göra med värdet på dina saker. Eller så har jag missat något viktigt 😉

    Liked by 1 person

Leave a comment