Karantänspåsen

På flera håll där jag läst om minimalism och utrensningar har folk tipsat om att ha fyra högar när man rensar bland sina grejer: släng, sälg, ge bort och karantän.

I den sista högen lägger man sånt man är osäker på. Kanske känner man sig inte så modig som man skulle vilja, och man har inte just nu varken användning för grejen eller hjärta att göra sig av med den.

Självklart kan inte allt hamna där, men ibland kan man behöva lite tid att tänka/känna igenom saker.

Igår hittade jag en sån kasse under en sol i sovrummet. En sak visste jag fanns där som jag vill behålla, men resten hade jag inte koll på.

Den visade sig innehålla två saker jag undrat vart de tog vägen, och varför hade jag tänkt på dem? Jo, för att jag vill att min son ska ha dem! Under våren såg jag en lampskärm på en secondhandbutik i närheten. Varje gång jag var där så kände jag att den ska stå i min sons rum. Jag kan verkligen se det framför mig hur den lyser med varmt sken. Men det fanns ingen lampfot som passade så den fick stå kvar, ända tills affären hade utförsäljning och halva priset på allt. Då kunde jag inte låta bli!

I bakhuvudet hade jag en gammal IKEA-lampfot som jag köpte till min lägenhet i Jönköping för nästan 20 år sedan. Sen miljölampornas intåg passade inte den gamla skärmen längre och lampfoten blev liggande. Men, till den “nya” lampskärmen skulle den passa perfekt. Det var så skönt att hitta den efter att ha letat på flera ställen efter en begagnad lampfot som passar!

Det andra var en liten träslev som en gång satt på en kokbok. Där var den fullständigt onödig och i vägen, men till min sons lekkök hoppas jag den kommer passa perfekt!

Så gott! Jag ser det också som ännu ett tecken på att Gud förser oss med det vi behöver. Det kanske inte är på de sätt vi förväntar oss, men det finns där när det behövs!

Karantänspåsen är alltså bra att ha! Hur länge den behöver stå kanske är olika. Det kan ändå behövas mod till att släppa taget om saker, men det skapar frihet!

Längtar efter att rensa ut mer!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s